Over Charissa

Eigenaarschap

‘Liberté toujours’. Deze tekst stond op het ‘tegeltje’ dat ik van mijn collega’s kreeg toen ik, als pas afgestudeerd psycholoog, vertrok voor een lange reis door Azië.

Hoe treffend deze tekst voor de loop van mijn leven bleek te zijn, ontdekte ik pas later. Eigen keuzes maken, zelf regie nemen over mijn leven, maar ook kritisch kijken wat ik zelf kan doen om iets te verbeteren – dat typeert mij. Van daaruit komt ook mijn wens naar voren om andere mensen te motiveren om eigenaarschap te nemen over hun vitaliteit.

Vitaliteit en voeding

Mijn nieuwsgierigheid naar het effect van gezond gedrag op vitaliteit werd al veel eerder gewekt. Als kind van een jaar of acht bracht ik de zomervakantie door op de boerderij van vrienden van mijn ouders. De dag begon daar standaard met een glas vers geperst brandnetelsap. Ik vond het enorm vies.

Toch vond ik het ook erg interessant hoe dit sap ervoor kon zorgen dat ik gezonder zou worden. In mijn tienerjaren verzamelde ik allerlei informatie over het effect van voeding op je gezondheid. Jaren later heb ik deze interesse omgezet in een opleiding orthomoleculaire geneeskunde. Hierbij heb ik veel kennis en praktische ervaring opgedaan over de werking van voeding op vitaliteit en gezondheid.

Cadans

Uit eigen ervaring heb ik geleerd dat wanneer je niet luistert naar het ritme van jouw lichaam, je ergens in de knel komt. Bij mij uitte zich dat in spraakuitval. In plaats van te spreken (en te denken) werd ik gedwongen om te luisteren naar wat mijn lichaam en geest echt nodig hadden.

Leren luisteren naar de signalen van je lichaam en geest, en het natuurlijke ritme ervan volgen, is een van de krachtigste instrumenten die je kan inzetten voor een vitaal en veerkrachtig leven!

Al deze ervaringen hebben uiteindelijk geleid tot mijn passie om mensen te helpen zelf in actie te komen om hun vitaliteit te verbeteren. Ik geef je op een speelse en positieve manier inzicht in de kracht van jouw keuzes. Ik leer je hoe je zelf de regie in handen kunt nemen om jouw vitaliteit en veerkracht te vergroten. Dat doe ik met veel enthousiasme, betrokkenheid en vertrouwen.

Iedereen eigenaar laten worden van zijn eigen vitaliteit – daar zet ik mijn wekker voor!

Portfolio